Kerstmenu 2017

Soep & Brood
Brood met kruidenboter en tapenade van zongedroogde tomaatjes

Groninger mosterdsoep met bosui en zalmsnippers (kan ook met gebakken spekjes)

Tomaten-basilicum soep met crème fraiche, lente ui en knoflook croutons


Voor of Tussengerecht
Carpaccio van verse ossenhaas met rucola, pijnboompitten, grana padano en olijfolie ( meerprijs 2,-)

Huisgemaakte kroketjes gevuld met wildgoulash en daarbij cranberrycompote

Het katers knoflook-kaas potje met brood, komkommer, paprika en selderij om te dippen

Tarte tatin van schorseneren en ahornsiroop, daarnaast een quenelle van luchtige geitenkaas en chutney van zongedroogde tomaatjes

“Gravad lachs” zalmtartaar met toast en in rodewijn gekonfijte rode uiencompote met citroenolie

“Sizzeling hot Gamba’s” gebakken in olijfolie, knoflook, spaanse peper en zeezout met brood om te dippen


 

Hoofdgerechten
Hertenbiefstuk van de grill op knolselderijpuree met een jus van madeira en chocolade ( meerprijs € 5,-)

Spareribs volgens Katers recept, geserveerd met knoflooksaus.

Diamanthaas medaillons ( rundvlees ) van de grill op puree van kappertjes, rozijnen en diverse groenten met een jus van bokbier

Op de huid gebakken maishoen op risotto met muskaatpompoen en geroosterde walnoten

Gebakken verse vis met geroosterde venkel geserveerd met kreeften saffraansaus

Gamba’s gebakken in olijfolie, knoflook, spaanse peper en zeezout afgeblust met teriyaki marinade geserveerd met knoflook-dille toast

Vegataartje van gegrilde pompoen, brie, geroosterde noten, paprika, courgette en een gratin van zoete aardappel geserveerd met rucola en balsamicosiroop

Geitenkaas in bladerdeeg uit de oven met honing en tijm geserveerd met sinaasappelcompote

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, roseval aardappeltjes en een frisse salade




Nagerechten
Grand dessert; een compilatie van diverse zoetigheden

Kaastrio; drie soorten kaas met bijpassende chutney’s en broodjes


3 gangen met soep of brood    29,50
3 gangen met voorgerecht       32,50
4 gangen met soep of brood    35,00
4 gangen met tussengerecht   39,50